amvest achtergrond
Amvest Logo

Nieuws

Leiderdorp_Engelendaal
6 juni 2018

Amvest sluit koopovereenkomst voor 104 woningen in Leiderdorp

Vandaag hebben Amvest, Did Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor een woontoren met 104 vrijesectorhuurwoningen in project Engelendaal in Leiderdorp. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de transformatie van de voormalige schoollocatie van het ROC in Leiderdorp tot een prettige woonomgeving, de wijk Bij de Zijl. Voor de zomer wordt nog de eerste paal geslagen van de 70 meter hoge woontoren. Naar verwachting kunnen in 2020 de eerste bewoners inhuizen.

Het project is centraal gelegen aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk in Leiderdorp. De voormalige schoollocatie wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte en centraal plantsoen. De wijk Bij de Zijl krijgt een mooie mix van huur- en koopwoningen. De 104 vrijesectorhuurappartementen komen in een stijlvolle slanke woontoren. Naast de markante toren komen een lager appartementengebouw met 36 sociale huurwoningen en 42 grondgebonden koopwoningen.

Leiderdorp_Englendaal1

Naar middeldure huurwoningen is een omvangrijke vraag en op dit vlak ligt een grote maatschappelijke opgave. Met het realiseren van de 104 vrijesectorhuurappartementen wordt invulling gegeven aan de lokale en regionale vraag naar dit soort woningen tussen stad en Groene Hart.

Leiderdorp_Engelendaal