AMVEST START BOUW WONINGEN AAN HET IJ

17 september 2018

De bouw van de eerste twee woongebouwen met 160 woningen in ‘Aan het IJ’, de nieuwste wijk van Amsterdam op het voormalige Shellterrein Overhoeks, is gestart. ‘Aan het IJ’ wordt een ontspannen, elegant stukje Amsterdam gelegen op een prachtplek aan de noordoever van het IJ. Hier worden de komende jaren circa 1.650 woningen gebouwd, een mix van vrijesectorhuur-, koop- en sociale huurwoningen.

Een stedelijke omgeving met rust en comfort

Ontwikkelaar-belegger Amvest werkt nauw samen met woningcorporatie Ymere om van ‘Aan het IJ’ een mooie wijk te maken waar het fijn wonen is. De wijk wordt opgezet met woongebouwen in een groene, rustige setting met de geneugten van de stad om de hoek. Amvest realiseert in ‘Aan het IJ’ voor eigen rekening en risico circa 450 vrijesectorhuurwoningen en circa 600 koopwoningen. Woningcorporatie Ymere bouwt er 600 sociale huurwoningen. Daarmee leveren Amvest en Ymere een flinke bijdrage aan de beschikbaarheid van woningen in de Metropoolregio Amsterdam.

Betrokkenheid loont

Voor het bepalen van de juiste invulling van de wijk heeft Amvest al in een vroeg stadium contact gezocht met belangstellenden, omwonenden en andere betrokkenen. Dit heeft geresulteerd in een plan dat aansluit bij de marktvraag. Voor de woningen is veel belangstelling. Op 23 augustus is gestart met de verkoop van de eerste woningen in appartementengebouw ‘The Grid’ met prijzen vanaf € 445.000 v.o.n. tot € 1.200.000 v.o.n. Kijk op http://www.aanhetij.com voor het aanbod. De verwachting is dat de eerste woningen in ‘Aan het IJ’ over ruim twee jaar worden opgeleverd.

De bouw van dit eerste deelproject is in handen van Bouwbedrijf De Nijs. KCAP en DP6 architecten zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen van de eerste twee woongebouwen in ‘Aan het IJ’. De vrijesectorhuurwoningen zijn gekocht door het Amvest Residential Core Fund.