AMVEST STUDIO: VERKOPEN EN SAMENWERKEN IN HISTORISCHE SETTING

9 september 2020

Zo’n eeuw geleden wachtte de gesmolten kokosolie van NV Oliefabrieken Insulinde er nog om gedistribueerd te worden. Dinsdag 8 september opende Amvest Studio er haar deuren. Een plek waar kopers in een historische en huiselijke omgeving de details van hun nieuwe huis bekijken en terecht kunnen voor al hun vragen.

Een drietal schitterende historische panden vormen het bruisende hart van Cruquius, het schiereiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. In huisje Insulinde is bierbrouwerij KRUX gevestigd, het Pompengebouw wordt binnenkort een Italiaans restaurant. De kinderen uit de buurt weten de groenvoorzieningen en het speeltuintje ook goed te vinden. Het ketelhuis van NV Oliefabrieken Insulinde heeft nu ook een nieuwe bestemming: Amvest Studio.

Alles op één plek

In Amvest Studio kunnen kopers zich oriënteren op een nieuwe woning, maar ook alles te weten komen over hun nieuwe koophuis. In Amvest Studio werken de woonadviseurs van Amvest, die alles afweten van de projecten van Amvest. Dat geeft rust, duidelijkheid en is een persoonlijke manier van een huis kopen.

Amvest Studio heeft als bijkomend voordeel dat geïnteresseerden in een project in Cruquius meteen de sfeer van hun nieuwe buurt kunnen proeven en al een beetje kunnen voelen hoe het zal zijn om er te wonen. Het vernieuwde ketelhuis biedt ook onderdak aan alle Amvest-projecten uit Amsterdam en omgeving. Dus ook geïnteresseerden in projecten zoals Jonas, Aan het IJ in Amsterdam en DUIN in Almere kunnen terecht in de studio. Kopers kunnen specifiek voor één woonproject langskomen, of zich nog wat breder oriënteren om te bekijken welk project en type woning het beste bij ze past.

Huiselijk, met historische elementen

In het ketelhuis is het laatste halfjaar hard gewerkt aan de realisatie van Amvest Studio. En wie er binnenloopt, voelt meteen waar Amvest voor staat. De historische elementen van het gebouw zijn behouden, zoals de spanten en de ramen. Om dit zo min mogelijk aan te tasten, is gekozen om ‘een huisje’ in het ketelhuis te plaatsen. De ontmoetingsruimtes in dit huisje bieden veel privacy, zonder afgesloten te zijn van de bijzondere historische omgeving.

Huiselijkheid stond voorop bij het ontwerpen van Amvest Studio en er is gekozen om de directe omgeving mee te laten werken aan de ontwikkeling. Zo is voor de inrichting samengewerkt met meubelmakers, stoffeerders en designers uit de buurt. Het meubilair is bijvoorbeeld afkomstig van Studio Henk, dat aan de overkant van het ketelhuis is gevestigd, en Siersema verzorgde alle behang en stoffering. In het ketelhuis zijn verschillende typen werkplekken gecreëerd, want Amvest ziet ook voor zichzelf kansen op de nieuwe locatie. De studio is de creatieve werkplek om intensiever samen te werken aan bestaande en nieuwe projecten.

Amvest Studio is te vinden aan de Cruquiusweg in Amsterdam. Lees meer over alle ontwikkelingen van Cruquius, Aan het IJ, Jonas’ en DUIN!