Amvest en Kondor Wessels Vastgoed tekenen koopovereenkomst voor 53 huurwoningen

15 februari 2022

Investment manager van woningen Amvest en projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed hebben op donderdag 10 februari 2022 de koopovereenkomst en de turn key realisatieovereenkomst ondertekend voor 53 huurwoningen in Lloyd Yard in Rotterdam.

De Lloydpier wordt gezien als één van de belangrijkste transformatiegebieden in Rotterdam. Lloyd Yard is het sluitstuk van deze transformatie. Kondor Wessels Vastgoed realiseert hier een uniek ensemble van gebouwen, bestaande uit 136 koop- en huurwoningen en tien zelfbouwkavels. Een samenspel van stoere en in hoogte variërende gebouwen aan de Maas, met een wilde en robuuste binnentuin. Lloyd Yard bestaat uit zes verschillende gebouwen, met elk een bijzonder karakter waarin de havenhistorie voelbaar is.

Amvest neemt alle 53 huurwoningen in portefeuille voor Aegon, waarvan er 30 onder het actieplan middenhuur van de gemeente Rotterdam vallen. Hiermee draagt Amvest bij aan voorraad van bereikbare huurwoningen in de stad Rotterdam. De huurwoningen zijn gelegen in blok D in het Kratonblok aan de Kratonkade. Naar verwachting start de verhuur van de woningen in het eerste kwartaal van 2024. Aan de toekomstige huurders worden services aangeboden zoals deelmobiliteit.