AMVEST VERWELKOMT INVESTEERDERS EN WONINGPORTEFEUILLE VAN UFCV

1 juli 2019

Na een zorgvuldig selectietraject heeft de Utrechtse Fondsen Vastgoed CV (UFCV) haar gewilde Nederlandse woningportefeuille ondergebracht bij het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Hiermee verwerft Amvest voor het ARC Fund 1.352 kwalitatief hoogwaardige woningen, verdeeld over een aantal economisch sterke regio’s. In ruil voor de portefeuille krijgen de vijf Nederlandse pensioenfondsen achter de UFCV, participaties in het ARC Fund. Zo wordt de investeerdersbasis van het ARC Fund verbreed tot 24 investeerders.

Kenmerken van de UFCV-portefeuille

De portefeuille van de UFCV, opgebouwd onder beheer van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, is jong en bestaat bijna volledig uit vrije sector huurwoningen in het middensegment. De portefeuille behaalde de hoogste Nederlandse score in de Global Real Estate Sustainability Benchmark van 2018 en bevat een groot aantal eengezinswoningen. De 23 wooncomplexen liggen hoofdzakelijk in de economisch sterke regio’s van Nederland, aan de rand of in de buurt van grote steden. Denk aan Wateringse Veld in Den Haag, Leidsche Rijn in Utrecht of de KAN-regio. Deze gebieden zijn populair onder gezinnen en er is veel behoefte aan vrije sector huurwoningen in het middensegment.

 

Portefeuilles passen perfect bij elkaar

De portefeuille van de UFCV wordt ondergebracht in het ARC Fund, een fonds van circa 8.700 vergelijkbare jonge eengezinswoningen en appartementen, voornamelijk vrije sector huurwoningen in het middensegment. Via het right of first refusal verwacht het ARC Fund de komende jaren bovendien aanbiedingen van tenminste 3.200 kwalitatief hoogwaardige woningen uit het Amvest Development Fund.

“Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse portefeuille van deze kwaliteit op de markt komt. Voor het ARC Fund is de UFCV-portefeuille een directe versterking. De woningen zijn kwalitatief hoogwaardig en voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van duurzaamheid en bereikbaar voor een brede doelgroep. Bovendien is de acquisitie helemaal in lijn met onze meest recente strategische update. Hierbij richten we ons niet alleen op woningen in stadskernen van de vier grote steden, maar verleggen we onze aandacht eveneens steeds meer naar de gebieden eromheen.” – Wim Wensing, Chief Investment Officer Amvest.