AMVEST ZET UITROL VAN ZONNEPANELEN OP HUURWONINGEN VOORT

31 januari 2020

Vanaf vandaag voorzien investment manager en ontwikkelaar Amvest en haar leverancier Sungevity opnieuw 1.000 huurwoningen van zonnepanelen. Sinds juni 2018 zijn door beide partijen 2.365 eengezinswoningen in Nederland voorzien van zonnepanelen. Met deze reeds geplaatste zonnepanelen wordt jaarlijks zo’n 4.65 GWh stroom opgewekt en ongeveer 2.600 ton CO2 bespaard.

Het verduurzamen van de woningen in het Amvest Residential Core Fund en van Aegon Levensverzekering NV, is een belangrijk speerpunt voor Amvest. Samenwerken met huurders is hierbij essentieel. Om beter inzicht te krijgen in het effect van verduurzamingsmaatregelen, monitort Amvest de opbrengsten en het verbruik van energie. Dat geeft waardevolle informatie over het effect van maatregelen. Huurders zien direct wat ze met de zonnepanelen opwekken en verbruiken en dat zorgt voor de échte verandering. Huurders gaan bewuster om met energie. Amvest vraagt geen huurverhoging voor de plaatsing van de zonnepanelen, maar huurders profiteren wel direct van een lagere energierekening. Investeringen in duurzaamheid betalen zich op termijn terug in de waarde van het vastgoed.

Samenwerken met huurders: sleutel tot succes

Wim Wensing, Chief Investment Officer van Amvest: “Met de installatie van zonnepanelen op nog eens 1.000 eengezinswoningen brengen we het verduurzamen van onze woningen in een hogere versnelling. In 2016 startten we met een grootschalig project om onze woningen integraal te verduurzamen. Naast duurzame energieopwekking hebben we daarin ook aandacht voor de isolatie, verwarming en een gezond binnenklimaat. Dat is een behoorlijke uitdaging, want de samenwerking met de huurders is hierbij de sleutel tot succes. Omdat onze huurders direct profiteren van een lagere energierekening, krijgen we ze op een positieve manier betrokken bij onze ambities. Het inzicht wat huurder hebben in hun verbruik, zorgt ook nog eens voor een extra besparing op het energieverbruik.”

 

Toekomstbestendig vastgoedportfolio

Amvest en Sungevity continueren de samenwerking; de volgende batch van de installatie van zonnepanelen op 1.000 eengezinswoningen wordt vanaf deze week uitgerold. Roebyem Anders, Chief Mission Officer Sungevity: “Op deze manier maakt Amvest haar vastgoedportfolio toekomstbestendig en wordt Amvest door ons ontzorgd in de voorbereiding, uitvoering en onderhoud. Met onze unieke aanpak weten wij intussen huurders in beweging te krijgen.”

Over Amvest

Mensen een fijn thuis geven is de missie van Amvest. Als investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland wil Amvest bijdragen aan goed functionerende, gevarieerde wijken, waar mensen lang en met plezier wonen. Amvest Investment Management beheert zo’n 20.000 vrijesector- en sociale huurwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en de separate accounts, waaronder voor Aegon Levensverzekering NV. De komende jaren realiseert Amvest Development rond de 10.000 nieuwe woningen, voornamelijk huurwoningen in het middensegment. Amvest is in 1997 ontstaan uit een joint venture van Aegon en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW). www.amvest.nl

Over Sungevity

Wilt u ook uw woningvoorraad verduurzamen en groene zonne-energie opwekken? Sungevity, onderdeel van ENGIE, ontzorgt beleggers, woningbouwcorporaties, aannemers en vastgoedbeheerders met een gedegen advies, activatie van huurders, installatie, service, onderhoud én monitoring voor alle typen woningen. Het is onze ambitie om, samen met onze partners, 1 miljoen huurders in Nederland en België hiervan te laten profiteren en zo de energietransitie verder te versnellen. Sungevity zorgt mede met haar klantreis voor de hoogste deelname aan huurders in de markt. www.sungevity.nl