Bart Terpstra portfoliomanager Amvest Living & Care Fund

11 januari 2018

Bart Terpstra is benoemd tot portfoliomanager van het Amvest Living & Care Fund, een beleggingsfonds voor zorgvastgoed. Hij is verantwoordelijk voor de realisatie van de vastgoedstrategie van het fonds. Bart trad in 2014 in dienst bij Amvest als assetmanager op de afdeling Investment Management.

Het Amvest Living & Care Fund (AL&C Fund) is eind 2013 opgericht als een beleggingsfonds voor zorgvastgoed in Nederland. De participanten in het fonds zijn het Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn (PfZW) en verzekeraar Aegon. Het AL&C Fund richt zich op wonen en leven voor ouderen met een (zwaardere) zorgindicatie, die mede daardoor niet meer zelfstandig kunnen wonen.

De portefeuille omvat vastgoed voor meerdere zorgconcepten. Amvest zoekt hiervoor langdurige samenwerking met vaste zorgpartners, die een kleinschalige formule met een vastomlijnd concept als keten in de markt zetten. Deze formules kenmerken zich door een beperkt aantal bewoners per complex, persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg en dienstverlening. Door de inzet van kleine gespecialiseerde zorgteams wordt maximale aandacht voor de bewoners in combinatie met een hoge mate van efficiency bereikt. De zorgconcepten waarin AL&C Fund investeert zijn op dit moment Zorggroep De Laren, Dagelijks Leven, Het Gastenhuis en Futura.