De Nijs bouwt 290 woningen voor Amvest op Overhoeks Amsterdam

12 juni 2018

Ontwikkelaar-belegger Amvest en Bouwbedrijf De Nijs hebben de aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van 290 appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen in ‘Aan het IJ’ op het voormalige Shell-terrein in Amsterdam-Noord. Het betreft een gedifferentieerd woonprogramma met zowel koop als huur. Deze zomer wordt gestart met de verkoop van de eerste appartementen. In september wordt gestart met de bouw.

In totaal worden er de komende jaren 1.800 woningen gebouwd in Aan het IJ. Amvest realiseert voor eigen rekening en risico 500 vrijesectorhuurwoningen en circa 700 koopwoningen. Woningcorporatie Ymere 600 sociale huurwoningen. De wijk wordt opgezet met woongebouwen in een groene setting, waar het rustig wonen is met de geneugten van de stad om de hoek. De 290 hoogwaardig afgewerkte appartementen zijn middelgroot tot zeer ruim en bevinden zich in 4 woongebouwen. Deze worden gekenmerkt door getrapte gevels en ruime terrassen met veel privacy. De gemeenschappelijke lobby’s en binnentuinen zijn ontworpen als een aantrekkelijke ontmoetingsplek. KCAP, DOK, DP6 en JSA zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen.

Aan het IJ

Sinds 2005 wordt op het voormalige Shell-terrein op de noordoever van ’t IJ, schuin tegenover Amsterdam CS, de nieuwe wijk Overhoeks gebouwd. Er komt met een mix van wonen, werken, restaurants, cafés en cultuur. In het deel ‘Aan het IJ’, achter het filmmuseum EYE en de bestaande woongebouwen van Overhoeks, worden de komende jaren circa 1.800 woningen bijgebouwd. Er komen winkels en een brede school. De geplande nieuwste buurt van Amsterdam is opgezet met veel groen en vrijstaande woongebouwen.