DELTAKWARTIER ARNHEM VERSTERKT MET 151 HUURWONINGEN

29 mei 2019

In de Arnhemse wijk Deltakwartier krijgen vandaag de laatste vier huurders de sleutel van hun nieuwe thuis. Woningcorporatie Portaal, bouwbedrijf Van Grunsven en Amvest realiseerden hier onder meer 151 vrijesectorhuurwoningen als onderdeel van een ingrijpende vernieuwing van de wijk. De bijzondere samenwerking geeft de buurt in Presikhaaf een nieuw elan én een betere balans in het woningaanbod. De 151 eengezinswoningen worden opgenomen in de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund.

Grootschalige binnenstedelijke herstructurering

Het project Deltakwartier is een grootschalige binnenstedelijke herstructurering in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De wijk werd gebouwd in de jaren vijftig en zestig en bestaat uit veel hoogbouw, appartementen en sociale huurwoningen. De multicuturele wijk kende relatief veel woningen die niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd of bouwtechnisch in slechte staat waren. Om de wijk leefbaarder, gevarieerder en aantrekkelijker te maken, startte Portaal in 2010 met het opknappen van de wijk. In het Deltakwartier werden de verouderde woningen gesloopt en worden gefaseerd nieuwe woningen gebouwd. Hier verrijst nu een nieuwbouwwijk die verrast door de afwisseling in architectuur en woningtypes. Met bijzondere plekken zoals de speelstraat, ecozone en het speelpark, met scholen en winkels om de hoek. Kinderen krijgen er alle ruimte.

Evenwichtige mix van sociale huur-, vrijesectorhuur- en koopwoningen

In 2017 vond Portaal in Amvest en Van Grunsven een samenwerkingspartner om de wijk verder te versterken. Een belangrijk uitgangspunt daarbij was om te zorgen voor een gevarieerde, diverse wijk met een evenwichtige mix van sociale huur-, vrijesectorhuur- en koopwoningen. Naast de 151 vrijesectorhuurwoningen werden de afgelopen twee jaar nog 40 sociale huurwoningen en 39 koopwoningen gerealiseerd. Een appartementencomplex met 53 sociale huurappartementen is in aanbouw en wordt in 2020 opgeleverd.

Leonore Reijnen, projectdirecteur bij Amvest: “Doordat Portaal deze binnenstedelijke opgave samen met Amvest oppakt, konden we snel een nieuwe goede woningmix toevoegen aan de Arnhemse woningmarkt. Het Deltakwartier is een groene en rustige wijk, waaraan zowel Portaal als Amvest zich langjarig verbinden.”

 

Deltakwartier Arnhem

Bouwbedrijf Van Grunsven realiseerde in opdracht van Portaal en Amvest de woningen. De 151 eengezinswoningen voor de vrijesectorhuur zijn gebouwd in vier verschillende types, variërend in woonoppervlakte van 98 tot 135 m2. Het gaat om woningen met een dakterras, woningen met drie volledige verdiepingen en stadswoningen met vier lagen. Nagenoeg alle woningen worden verhuurd in het middeldure segment. Huurprijzen variëren van €850 tot €1050. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een energielabel A. Op de woningen werden in totaal 1840 zonnepanelen geïnstalleerd voor het opwekken van energie uit zonlicht. Voor een mooi groene aankleding van de wijk werden ruim 20.000 stuks wilde Ligusters geplant.

Lees hier het interview met nieuwe bewoners van Presikhaaf, Kiki en Ruben