DUIN AAN HET WOORD: FRANZISKA WIENHOLZ

24 januari 2020

Een fijn thuis maak je met elkaar. Dat laten we ook graag zien, daarom laten we bewoners aan het woord. Dit keer een kopers in DUIN: Franziska Wienholz.

Franziska Wienholz (32) woont samen met haar man en drie kinderen in Noorderduin. “Voor hen zijn de duinen natuurlijk fantastisch. Het is één grote zandbak waarin ze kunnen spelen.”

“Toen ik een nieuwe werkplek in Amsterdam toegewezen kreeg, zijn we in de omgeving gaan kijken naar mogelijke plekken om te wonen”, vertelt Franziska. Tijdens hun zoektocht, stuitten ze op Noorderduin. “Het sprak ons direct aan. De opzet van het gebied is heel uniek. Het heeft echt een vakantiegevoel.”

 

Ontwikkeling van de natuur

Het gezin is één van de eerste bewoners van Noorderduin. Franziska ziet het gebied met eigen ogen ontwikkelen. “Het is heel interessant hoe het gebied zich heeft ontwikkeld in korte tijd”, vertelt ze. “Toen wij er net kwamen wonen, was er alleen nog maar zand. Nu is er al veel meer begroeiing. De beplanting die groeit op de duinen, houdt het zand bijvoorbeeld veel beter vast.”

Vogels en konijnen

De verbinding met de natuur, is voor Franziska één van haar favoriete redenen om in DUIN te wonen. “Ik kan er echt van genieten als ik zie hoe de natuur zich hier ontwikkelt. Toen wij er net kwamen wonen, waren er nauwelijks dieren. Nu zie je dat ook vogels en konijnen het gebied ontdekken. Dat is heel leuk!”

 

Eén grote zandbak

Naast henzelf waren ook de kinderen direct verknocht aan het gebied. “Het is een heel fijne plek voor kinderen”, vindt Franziska. “Voor hen zijn de duinen natuurlijk fantastisch: het is één grote zandbak waar ze in kunnen spelen. Het zand geeft echt een unieke ervaring aan dit gebied.”

Hoewel ze echter graag thuis zijn, is het gezin ook regelmatig te vinden bij Harbor House. “Daar hebben ze een heel leuke speeltuin met water en zand”, vertelt Franziska. “We gaan er graag met het gezin naartoe. Of we gaan hier vlakbij een ijsje eten. Dat is natuurlijk ook altijd een populair uitje.”