HELEEN AARTS BENOEMD TOT NIEUWE CHIEF EXECUTIVE OFFICER VAN AMVEST

28 september 2018

Heleen Aarts (45) start 1 oktober als Chief Executive Officer van Amvest. Zij volgt Wienke Bodewes (66) op die nog tot eind 2018 als adviseur aan Amvest verbonden blijft. Naast Heleen bestaat het directieteam van Amvest dan uit Dennis van Vugt (Chief Financial Officer), Wim Wensing (Chief Investment Officer) en Bas van de Ven (Director Development & Transactions).

Heleen Aarts: “De afgelopen jaren hebben we met elkaar een fantastische reis beleefd. Amvest is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Ik heb de fondsen zien groeien, we hebben aantrekkelijke woongebieden gerealiseerd en mooie tenders gewonnen. De unieke combinatie van ontwikkelen en beleggen en ons geloof in samenwerken zijn stevig verankerd in de organisatie. Met ruim 80 mensen werken we iedere dag aan ons gezamenlijke doel: goed functionerende wijken en woningen realiseren én beheren. Deze koers blijven we volgen. Het zal uiteraard wennen zijn om deze reis na 11 jaar zonder Wienke voort te zetten en we gaan hem dan ook zeker missen. Maar ik zie de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet en kijk er naar uit om samen met ons team Amvest verder te ontwikkelen.”

De dagelijkse aansturing van de ontwikkelingsactiviteiten komt in handen van Bas van de Ven, die dat voorheen samen met Heleen deed. Het management team van Development bestaat verder uit vier projectdirecteuren: Leonore Reijnen, Maarten Janssen, Ralf Peeters en Armand Schuurman.

Heleen Aarts is sinds 2005 werkzaam bij Amvest. In 2009 werd ze op 35-jarige leeftijd benoemd tot Directeur Gebiedsontwikkeling. Heleen is bestuurskundige en is gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling, een vakgebied dat gekenmerkt wordt door samenwerkingsverbanden tussen publieke en private partijen. Zij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en volgde de postdoctorale Master of Real Estate-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Zij begon haar loopbaan als adviseur bij Akro Consult. Daarna was ze werkzaam als senior gebiedsmanager bij AM. Naast Chief Executive Officer bij Amvest is Heleen voorzitter van de Deelnemersraad en Dagelijks Bestuur van Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG), lid van de Raad van Advies van Master City Developer (MCD) en bestuurslid van de Nederlandse Vastgoedsociëteit Amsterdam (NVA).