Herontwikkeling Backer & Ruebgebied Breda

28 september 2017

Op 14 september 2017 organiseerde Amvest een kennismakingsbijeenkomst over de herontwikkeling van het Backer & Ruebgebied in Breda. Amvest wordt de nieuwe eigenaar en wil een levendig gebied maken voor wonen, werken en ontspannen. Op het terrein is ruimte voor circa 300 woningen. De hallen met de zaagtanddaken krijgen nieuwe functies. De avond had het karakter van een inloopavond, waarbij iedere bezoeker één-op-één kon praten met de teamleden van Amvest.

Ondanks de stromende regen op deze avond waren er 80 bezoekers. Driekwart van hen kwam uit de wijk Belcrum. Een kwart kwam elders uit Breda of uit de regio. De helft van de mensen gaf aan geïnteresseerd te zijn in een koop- of huurwoning. Het was een goede gemêleerde opkomst. Ook waren er mensen die al eerder met Backer & Rueb te maken hebben gehad, bijvoorbeeld omdat hun ouders er gewerkt hadden.

Aan de hand van verschillende panelen, onder andere over de geschiedenis van het Backer & Ruebgebied, informatie over Amvest en panelen waar men zelf woon en werkwensen voor het gebied kon schrijven, gingen medewerkers en bezoekers in gesprek over de mogelijkheden van het gebied.

De kennismakingsbijeenkomst met de wijk is de eerste stap die Amvest zet voor een aanspreekbare en haalbare toekomstvisie voor het Backer & Ruebgebied. De tweede stap is een verkenning van kansrijke ontwikkelingen in Breda waarbij Amvest in gesprek gaat met verschillende experts op het gebied van onder andere wonen, ondernemen en economie.