HOOGSTE PUNT DE ZALMHAVEN II BEREIKT

3 december 2020

Vandaag heeft BAM het hoogste punt van de bouw van De Zalmhaven II in Rotterdam bereikt. Daarmee zijn twee van de drie woontorens van het nieuwbouwproject op hun definitieve hoogte van 70 meter.

Er wordt onverminderd hard doorgewerkt aan De Zalmhaven I. Deze zal naar verwachting medio september 2021 haar hoogste punt van 215 meter behalen. De Zalmhaven is een nieuwbouwproject in het hart van Rotterdam. Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en (gebieds)ontwikkelaar en investment manager Amvest. Het project bestaat uit 485 hoogwaardige appartementen en Herenhuizen, verdeeld over een complex met drie torens. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten.

‘Met het hoogste punt van De Zalmhaven II is wederom een mooie mijlpaal bereikt. De Zalmhaven II is net als zijn broertje en zusje, De Zalmhaven I en III, geen solitair gebouw, maar onderdeel van een echte gebiedsontwikkeling, in goede samenhang met de bestaande omgeving van het Scheepvaartkwartier. In de nabijheid staan drie woontorens van circa 100 meter, de Hoge Heren en de Hoge Erasmus. De contouren worden dan ook steeds beter zichtbaar en we zien hoe De Zalmhaven als geheel haar plek krijgt in de omgeving maar ook in Rotterdam. Dat is geweldig om te zien’. Edwin van Leeuwen, ontwikkelmanager Amvest namens Zalmhaven CV.

De verkoop van de koopwoningen verloopt voorspoedig. 90% is reeds verkocht. Amvest neemt alle 200 vrije sector huurwoningen op in de investeringsportefeuille van één van haar klanten. De eerste woningen zullen naar verwachting in 2022 worden opgeleverd.