Jonas’ in IJburg genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2023

20 maart 2023

Woongebouw Jonas’ in IJburg is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2023 (AAP). Een vakjury en een publieksjury reiken op 10 mei de AAP award uit aan de architect en opdrachtgever van het beste project dat afgelopen jaar is opgeleverd binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam.

Amvest is al vanaf het ontstaan van IJburg als gebiedsontwikkelaar en belegger betrokken bij deze bijzondere stadswijk. Het project ligt aan de IJburgbaai en is uniek door de fraaie architectuur en de focus op verbinding en duurzaamheid. Het vernieuwende woonconcept stimuleert onderlinge ontmoetingen door de vele publieke en gemeenschappelijke ruimtes. Uniek is dat Jonas’ als één van de eerste woongebouwen van Nederland een BREEAM-Outstanding certificaat krijgt. Jonas’ is ontworpen door Orange Architects en Felixx Landscape Architects.

 

Over de Amsterdamse Architectuurprijs

Met de Amsterdamse Architectuurprijs wil initiatiefnemer Arcam het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren. De uitreiking van de zestiende van de Amsterdamse Architectuurprijs vindt plaats op woensdag 10 mei vanuit de Rode Hoed.

De vakjury van de AAP 2023 bestaat uit Najah Aouaki (econoom en stadsstrateeg voor creatieve en inclusieve steden), Jana Crepon (Partner/landschapsarchitect Inside Outside) en Frederik Vermeesch (Architect/Creatief directeur Rijnboutt). De driekoppige publieksjury wordt gevormd door Marieke de Feyter (Programmamanager leren en ontwikkelen), Kai Ruchtie (Integraal mobiliteitsadviseur) en Donnie Muller (Lead Creatie bij iO Campus Amsterdam).

Lees hier een interview met Jeroen Schipper en Patrick Meijer van Orange Architects