Loes Driessen voorzitter ULI Nederland

25 juni 2018

Loes Driessen, Portfoliomanager bij Amvest, is benoemd als de nieuwe voorzitter van ULI Nederland. Het ambtstermijn van Driessen zal officieel op 1 juli 2018 aanvangen en zij zal deze functie voor de komende twee jaar op vrijwillige basis uitoefenen.

Onder Driessen’s leiderschap, zal verdere betrokkenheid bij missie-gedreven, hoogwaardige programma’s een belangrijke prioriteit van ULI Nederland vormen. “ULI Nederland heeft al een indrukwekkend track record op het gebied van evenementen en programma’s die uitdagen en inspireren, en nieuwe inzichten bieden voor onze leden”, aldus Driessen. “Als voorzitter ben ik van plan om dit verder te ontwikkelen. Ik ben van mening dat kennisdeling tussen leden over onderwerpen zoals dichtheid, sociale inclusie, duurzaamheid en circulariteit zal bijdragen tot de totstandbrenging en ontwikkeling van bloeiende gemeenschappen in Nederland.”

Driessen is van plan om nog meer mogelijkheden te creëren waaraan leden van ULI Nederland kunnen deelnemen, met als doel het bestuur van de Young Leaders Group verder te versterken en een nieuw bestuur te vormen dat gewijd is aan circulariteit. Driessen is ook van plan zich te richten op programma’s zoals het UrbanPlan onderwijsinitiatief. UrbanPlan is een interactief, klassikaal programma dat middelbare scholieren voorlicht over de rol van vastgoed in het doen herleven en regenereren van stedelijke gebieden.

“Loes heeft een goed begrip van de onderwerpen en thema’s waar onze Nederlandse collega’s zich om bekommeren en de uitdagingen die ze willen aanpakken,” zegt ULI Europa CEO Lisette van Doorn. “Dit in combinatie met haar ervaring in de makelaardij en haar inzet voor ULI’s missie maakt haar de perfecte keuze om ULI Nederland te leiden.”

Driessen volgt Bob van der Zande op, die in drie jaar tijd het lidmaatschap tot bijna 200 leden deed toenemen en er voor zorgde dat enkele van de meest vooraanstaande vastgoedondernemingen in Nederland lid werden.

Driessen zal in deze rol haar eigen ervaringen met ULI gaan gebruiken. Ze is sinds 2015 lid van het ULI Nederland Uitvoerend Comité en is al meer dan twee jaar lid van de ULI Europa Raad voor Duurzaamheid.

Voordat ze bij Amvest ging werken, was Driessen Head of Asset Management bij CBRE Global Investors. Ze heeft een Master of Science in Construction Management en Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven, en een Master of Studies in Vastgoed van de Amsterdam School of Real Estate en is RICS gecertificeerd.

 

Over het Urban Land Institute

Het Urban Land Institute is een non-profit educatie- en onderzoeksinstituut dat wordt ondersteund door haar leden. Haar missie is om leiderschap te geven in het verantwoord gebruik van land, en het creëren en ondersteunen van bloeiende gemeenschappen wereldwijd. Het instituut, dat werd opgericht in 1936, heeft ruim 40.000 leden wereldwijd die alle aspecten van ruimtelijke ordening en ontwikkelingsdisciplines vertegenwoordigen.

ULI heeft bijna 3.500 leden in Europa met Nationale Raden verspreid over 14 landelijke netwerken. Bezoek voor meer informatie:europe.uli.org, volg ons op Twitter, of volg onze LinkedIn pagina.