NIEUWE LENING VAN 125 MILJOEN VOOR AMVEST RESIDENTIAL CORE FUND

16 december 2020

Het Amvest Residential Core Fonds (ARC Fonds) heeft een additionele EUR 125 miljoen financiering aangetrokken. Deze nieuwe faciliteit is gearrangeerd door ING Bank en Coöperatieve Rabobank U.A. (Rabobank) en zal worden gebruikt voor financiering van nieuwe acquisities door het ARC Fonds.

Het ARC Fonds heeft een omvang van EUR 3,9 miljard en maakt gebruik van een conservatieve financieringsstructuur met een leverage doelstelling van ca. 25%. De beschikbare financieringslijnen bereiken met de nieuwe financiering een omvang van EUR 975 miljoen.

ING Bank en Rabobank verstrekken gezamenlijk de nieuwe lening van EUR 125 miljoen. ING Bank trad tijdens het proces op als Documentation Agent. Rabobank treedt op als Facility Agent en Security Agent.

“We zijn verheugd dat wij, ondanks de uitdagende omstandigheden in deze tijden, succesvol zijn in het aantrekken van financiering en het uitbreiden van onze bankengroep. Deze transactie verhoogt onze funding flexibiliteit voor toekomstige groei en onderstreept de aantrekkelijke portefeuille en pijplijn van het ARC Fund”, zegt Niclas von der Thüsen, Director Finance & Risk.

Axeco trad voor het ARC Fonds op als financieel adviseur en Houthoff als juridisch adviseur. Simmons & Simmons trad op als juridisch adviseur namens de banken.