Oplevering 99 woningen in ChurchillPark aan Amvest Residential Core Fund

13 juli 2018

Leiden is 99 woningen rijker in het ChurchillPark. Een kleine 20 maanden na de start van de bouw, zijn de laatste woningen in de wijk vandaag opgeleverd aan de nieuwe eigenaar, het Amvest Residential Core Fund. Het gaat om 77 appartementen in drie appartementsgebouwen en 22 eengezinswoningen. Allemaal vrijesectorhuurwoningen in het middensegment waar veel vraag naar is. De woningen waren al voor de oplevering verhuurd en maken deel uit van de laatste fase van de wijk ChurchillPark. De groene wijk ligt aan de rand van het centrum van Leiden.

Betaalbaar binnenstedelijk wonen

Vandaag werd de oplevering gevierd samen met enthousiaste, nieuwe bewoners van de wijk. Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) van Leiden: “In 20 maanden is hier de laatste fase van de nieuwe buurt gebouwd. Met ChurchillPark heeft Leiden er een mooie wijk met 155 woningen bij. Dit is een geweldige plek om te wonen – op steenworp afstand van het centrum, met veel groen en speelplekken voor kinderen. Een waardevolle toevoeging voor Leiden.” Leiden wil de komende jaren 8.500 extra woningen bouwen. ChurchillPark draagt daar aan bij en biedt starters en doorstromers een kans om betaalbaar binnenstedelijk te wonen. Ruim 60 % van de nieuwe bewoners komt uit Leiden en nog eens 10 % uit de regio (Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Den Haag).

Het gebied waardevol houden

Amvest Development realiseerde de woningen voor het Amvest Residential Core Fund. “Leiden is een aantrekkelijke stad om in te wonen en om in te investeren. Als investeerder en ontwikkelaar heeft Amvest aan de wieg gestaan van ChurchillPark. Het is een goede plek geworden, dat blijkt wel uit de verhuur. Dat ging razendsnel”, zegt Wim Wensing, Chief Investment Officer van Amvest. 129 van de 155 woningen in de wijk zijn opgenomen in het fonds van Amvest. “Als eigenaar blijven we aandacht houden voor de kwaliteit van het gebied. Dat staat centraal in onze investeringsstrategie. De waarde van de stenen groeit vanzelf mee als we het gebied waardevol houden.” Amvest belegt in woningen namens pensioenfondsen en verzekeraars met lange termijn beleggingsdoelstellingen.

ChurchillPark: stad én natuur

ChurchillPark ligt uniek op een “eiland” door water omzoomd op circa één kilometer van het historische centrum. De architectuurstijl van de pas opgeleverde woningen van fase 2 is modern met een Engels accent. De appartementen (59 tot 110 m2) hebben alle een buitenruimte, parkeerplaats en berging. De grondgebonden eengezinswoningen (gemiddeld 116 m2) hebben een tuin, 1 of 2 parkeerplaatsen en een berging. Het ontwerp is van Hans van der Heijden Architect uit Amsterdam. Bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten is de aannemer. Het grote centrale Vasalisplantsoen en het openbaar gebied wordt door de gemeente aangelegd en eind 2018 opgeleverd.

De eerste fase van gebiedsontwikkeling ChurchillPark bestond uit 56 eengezinswoningen (26 koop- en 30 huurwoningen) gebouwd door Era Contour. Eind 2014 startte Amvest met de ontwikkeling en doorliep in recordtempo zowel het ontwikkel- als bouwtraject. In september 2015 werden de eerste woningen opgeleverd aan de bewoners en nu in juli 2018 dus de laatste.

Impressies 2e fase ChurchillPark