START VERKOOP 285 WONINGEN DE ZALMHAVEN IN ROTTERDAM

17 december 2018

De ontwikkelingscombinatie Zalmhaven CV is op zaterdag 15 december gestart met de verkoop van 285 woningen in De Zalmhaven in Rotterdam. De verkoop omvat twee-, drie -, vier- en vijfkamerappartementen, diverse penthouses en herenhuizen in De Zalmhaven I,II en III. Eerder dit jaar is met veel publicitaire belangstelling de bouw van 215 m hoge woontoren De Zalmhaven I gestart. Naar verwachting worden vanaf eind 2021 tot medio 2022 de woningen opgeleverd. Zalmhaven CV betreft een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest.

De Zalmhaven

De Zalmhaven in het Scheepvaartkwartier omvat drie torens met in totaal 485 koop- en huurwoningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. De Zalmhaven I omvat een toren van 215 meter, geflankeerd door De Zalmhaven II en III; twee gebouwen van 70 meter hoog. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de middelhoge torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen gerealiseerd en op straatniveau komen 33 herenhuizen, alle in de koop- en huursector. Prijzen van de woningen worden bekend gemaakt op 15 december tijdens het start verkoopevenement. Vanaf 17 december zijn deze ook via de website en via het makelaarsteam te verkrijgen. Vanaf 20 december is de inschrijving geopend. Naast woningen komen er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage, kantoorruimtes, een gym, horecagelegenheden in de centrale hal en een restaurant met uitzicht over Rotterdam. De verhuur van de 200 huurwoningen start medio 2021.

Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De Zalmhaven I is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De Zalmhaven II en III en de Herenhuizen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten.

Tijdens de start van de verkoop is de nieuwe maquette van De Zalmhaven te bewonderen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website dezalmhaven.com.