STARTSEIN BOUW 98 HUURWONINGEN IN LEIDERDORP

22 oktober 2019

Op dinsdag 15 oktober 2019 gaven Willem Joosten (wethouder Leiderdorp), Sven Wennekes (Ballast Nedam West), Chrétien Mommers (Rijnhart Wonen) en Dennis Wedding (Amvest) gezamenlijk het startsein voor de bouw van 98 nieuwe huurwoningen in Leiderdorp.

In Brasserie het Park werden onder toeziend oog van een groot aantal belangstellenden zes miniatuur bouwborden symbolisch onthuld en overhandigd aan de betrokken partijen. Woensdag 16 oktober werd er op de bouwplaats gestart met het eerste heiwerk.

Krachtige samenwerking

Een grondige voorbereiding en zeer plezierige, maar intensieve samenwerking tussen alle partijen heeft tot het resultaat geleid dat er nu ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden. “Dit is een bouwproject met vooraf geen bezwaren. We gaan er met elkaar iets moois van maken en woningen realiseren” aldus Willem Joosten. Chrétien Mommers geeft aan dat deze woningen hard nodig zijn en is blij dat dat gerealiseerd kan worden onder andere door de prettige samenwerking. Ondanks de relatief korte betrokkenheid bij het project, beaamt Dennis Wedding de prettige sfeer en blikt vooruit op een goede samenwerking tussen Rijnhart Wonen en Amvest in deze regio. Als laatste spreker geeft Sven Wennekes van Ballast Nedam West aan dat het mooi is dat de huidige lege locatie van De Driemaster wordt veranderd in een woonlocatie. Hij wenst alle betrokkenen van het project heel veel succes toe bij de realisatie van het project.

De voormalige basisschool wordt omgebouwd tot 2 woongebouwen

Dit gezamenlijke bouwproject is door Ballast Nedam West uit Capelle aan den IJssel samen uitgewerkt met architect INBO uit Amsterdam, constructeur TWP uit Zwijndrecht en installatie-adviseur KVMC uit Dordrecht. Het resultaat hiervan wordt op papier zichtbaar in de vorm van twee woongebouwen genaamd De Jonker & De Ridder. Hiermee wordt de voormalige locatie van de basisschool De Driemaster nieuw leven ingeblazen. Elk woongebouw biedt ruimte aan 49 huurwoningen van verschillend formaat met hun eigen inpandige bergingen en volgens de laatste standaarden op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. De oplevering van de woningen zal medio 2e/3e kwartaal 2021 zijn.

Energiezuinig bouwen

De gebouwen worden voorzien van hoogwaardige isolatie, een slim gekozen installatie en een aansluiting van de woningen op de stadswarmte van NUON/Vattenfall. De kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige woningen zijn gasloos uitgevoerd, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor de toekomst en de daarbij behorende energie-transitie. Daarnaast wordt het dak van beide gebouwen voorzien van zonnepanelen ten behoeve van de algemene voorzieningen van de gebouwen.

De Jonker van Rijnhart Wonen

Eén van de twee woongebouwen is genaamd De Jonker en is eigendom van Rijnhart Wonen. Deze sociale huurwoningen worden aangeboden via het regionale woningtoewijzingssysteem ‘hureninhollandrijnland.nl’.

De Ridder van Amvest

Dennis Wedding, Portfolio Manager Amvest: “Deze 49 woningen zijn een welkome aanvulling op onze woningportefeuille. Ze zijn bereikbaar voor een grote groep mensen voor wie het nu moeilijk is om aan een woning te komen. In overleg met Rijnhart Wonen kijken we of we de doorstroming vanuit de sociale woningen in Leiderdorp op gang kunnen brengen, door een deel van de woningen met voorrang toe te wijzen aan mensen die een sociale woning achterlaten.” Voor de vrije sector huurwoningen (woongebouw De Ridder) kunnen belangstellenden zich inschrijven via de website ‘hureninderidder.nl’.