Twee buitenlandse investeerders voor Amvest Residential Core Fund

12 april 2017

AG Real Estate, de vastgoeddochter van de grootste Belgische verzekeringsgroep AG Insurance, en een andere Europese investeerder hebben gezamenlijk 100 miljoen euro gecommitteerd aan het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund), het grootste residentiële vastgoedfonds beheerd door Amvest. Deze transactie is een mijlpaal voor het ARC Fund, dat hiermee voor het eerst buitenlandse investeerders aan zich bindt.

Het totale investeringsvolume wordt aangewend voor de verdere groei en versterking van de portefeuille. Amvest is in het tweede kwartaal van 2017 reeds begonnen met het afroepen van de commitments. Deze transactie biedt Amvest meer mogelijkheden om de uitgebreide pijplijn van het ARC Fund te realiseren. Het totale eigen vermogen van het ARC Fund bedraagt met deze transactie meer dan 1,5 miljard euro.

“Het ARC Fund investeert in vrijesectorhuurwoningen in Nederland. We zijn verheugd dat we buitenlandse investeerders bereid hebben gevonden om te investeren in een sector waar vanuit Nederlandse huishoudens veel behoefte naar bestaat.”, aldus Wim Wensing, directeur Investment Management bij Amvest.

Amvest ziet de toetreding van buitenlandse institutionele investeerders als een teken van vertrouwen in het profiel en de strategie van het ARC Fund. Het ARC Fund heeft een duidelijke focus op huurwoningen in het middeldure segment in de economisch sterke regio’s van Nederland, met een significante aanwezigheid in de Randstad. Het fonds streeft naar een attractief rendement met een conservatief gebruik van vreemd vermogen.

Wim Wensing: “We zijn trots dat de kwaliteit van ons fonds wordt erkend door buitenlandse beleggers. Deze investeerders delen onze visie voor de lange termijn en passen goed bij de bestaande investeerders in het ARC Fund. De afgelopen maanden hebben we meerdere acquisities aangekondigd die onze portefeuille verder versterken en verjongen. We hebben een uitgebreide pijplijn van nieuwe huurwoningen en kijken er naar uit om met de steun van onze beleggers de groei van onze portefeuille verder door te zetten de komende jaren.”

Amand-Benoît D’Hondt, Head of Funds bij AG Real Estate: “Wij zijn zeer verheugd één van de twee eerste buitenlandse investeerders te zijn in het ARC Fund, dat wij geselecteerd hebben na een zorgvuldige analyse van de Nederlandse markt. De kwaliteit van de activa en van de locaties evenals de kwaliteit van het management van het Amvest-team hebben ons overtuigd om in te stappen in het ARC Fund. Wij kijken uit naar de verdere en snelle groei van het fonds.”

Amvest werd in deze transactie begeleid door Kempen & Co, legal advisor Clifford Chance LLP en tax advisor PwC.