“Wat we willen doen, willen we héél goed doen”

2 maart 2023

Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark in Delft ligt VOLT, een appartementencomplex met 130 woningen. In de plint van VOLT huurt hospitality-ondernemer Marjon Verhoeven twee commerciële ruimten voor Flow yoga&food. “Met een foodbar en yogastudio wil ik de full package aanbieden”, vertelt Marjon.

In het ene pand een yogales volgen en daarna – aan de overkant in het andere pand – nog een smoothie drinken op een comfortabele bank, of een salade eten in de zon op het terras. Bij Flow yoga&food komt alles samen. Na 17 jaar een goedlopend restaurant in de binnenstad van Delft te hebben gerund, opende Marjon Verhoeven samen met haar partner Bart Stotijn een yogastudio en foodbar in VOLT.

Yogastudio en foodbar

De kaart van de foodbar is volledig vegetarisch en er worden er pure ingrediënten gebruikt. In het naastgelegen gebouw vind je de Flow yogastudio: een oase van rust en balans. Marjon en Bart vielen voor de hoge plafonds en de industriële look van VOLT. “We hadden een zoekopdracht uitstaan bij de makelaar. In de binnenstad waren panden niet te betalen en veel te klein, en op het industrieterrein wilden we ook niet zitten. Toen stuitten we op deze ruimtes van Amvest. Wij zijn de eerste huurders, dus we konden alles vanaf het begin kiezen en ontwerpen. Flow yoga&food zit op vijf minuten lopen van het station, de perfecte locatie voor een yogastudio. Straks komt hier een stadspark voor de deur, dus hopelijk is er dan ook meer aanloop van mensen die spontaan kunnen komen eten in de foodbar.”

 

On hold

“We hadden de eerste gesprekken met Amvest al gehad, maar toen kwam de pandemie. We vonden het veel te onzeker, dus toen zijn we van tafel gestapt”, vertelt Marjon. Halverwege de pandemie durfden het koppel toch weer plannen te maken en verder te gaan met hun droom. “Het was niet helemaal de bedoeling om twee units te huren; de plannen zijn een beetje uit de hand gelopen. Maar nu zijn we er wel heel blij mee. Nu hebben we twee autonome bedrijven. De aanname ‘maar je kunt alleen naar het restaurant als je naar yogales bent geweest’ is van tafel.”

ONDERNEMERSKOPPEL

“Het was spannend om weer te beginnen met ondernemen. De verantwoordelijkheden van een eigen zaak gaan altijd door. Aan de andere kant was ik pas 57 en bruiste ik van de energie. Mijn partner Bart is chefkok en door corona stopte zijn werk. Het ging bij hem ook weer kriebelen om een eigen restaurant te openen. Dus besloten we er samen voor te gaan: een yogastudio én een foodconcept. Iedereen vond het gewaagd dat we voor een kaart gingen zonder vlees of vis. Maar we staan hier helemaal achter. En wat we doen, willen we heel goed doen. Dat is de rode draad door onze bedrijven, gecombineerd met veel persoonlijke aandacht en hoogwaardige producten.”

 

Nieuwe passie: yoga

Hospitality stroomt bij Marjon Verhoeven door het bloed. Vanaf haar 14e werkt ze al in de horeca, dus de Hoge Hotelschool in Maastricht was geen vreemde keuze. Na de sluiting van Café Restaurant Vlaanderen was het in 2008 tijd voor meer rust. “Ik ging ik doen waar ik blij van werd”, vertelt Marjon. “Ik ontwikkelde me op persoonlijk vlak en ging trainingen en cursussen volgen. Maar ik miste het om zelf met de voeten in de klei te staan in plaats van anderen coachen die in het werkveld stonden.”

Ze besloot op reis te gaan. “Maar ik moest wel een doel hebben. Ik deed zelf al yoga, dus ik besloot een yoga teacher training te volgen in India. Toen ik terugkwam in Nederland wilde ik er in eerste instantie niks mee doen, maar het voelde toch een beetje als je rijbewijs hebben, zonder ooit de auto in te stappen. Toen mijn eigen yogadocente vroeg of ik les kwam geven, kwam ik er meteen achter dat ik dat heel leuk vond om te doen. Ik geef nu zelf vier lessen per week in de yogastudio. In totaal worden er ruim 30 lessen per week gegeven en hebben we ook regelmatig workshops en events.”

 

Spannende periode

Marjon en Bart gaan een spannende tijd tegemoet. “De pandemie heeft ervoor gezorgd dat bouwmaterialen duurder werden én dat het langer duurde voordat we open konden. Dat zorgt ervoor dat we op dit moment door een financiële zware tijd gaan. Bovendien wordt hier in de omgeving nog steeds gebouwd. Uiteindelijk komt er een park voor de deur, maar we hopen natuurlijk ook dat het nu al druk wordt en dat we mooie dingen kunnen blijven doen in onze foodbar en yogastudio.”

Flow yoga&food 
Yogastudio: De Groene Haven 152 – Delft
Foodbar: De Groene Haven 302 – Delft

Foto’s: Marijn Scheeres