YPENBURG VIERT PLAATSING RUIM 1900 ZONNEPANELEN

9 oktober 2018

Afgelopen zaterdag vierden bewoners van Ypenburg in Den Haag dat op 240 huurwoningen in hun wijk ruim 1900 zonnepanelen worden gelegd. Tijdens het zonnige buurtfeest, georganiseerd door Amvest, Sungevity en Van ’t Hof Rijnland VGM, werden buurtbewoners geënthousiasmeerd om energie te besparen en kregen jong en oud uitleg over zonne-energie. Met een hoogwerker konden de zonnepanelen op het dak worden bekeken.

Samen naar een zonnige toekomst

Het zonneproject in Ypenburg is onderdeel van een grotere verduurzamingsslag van Amvest. Om de verduurzaming van haar huurwoningen in een hogere versnelling te brengen, plaatst Amvest zonnepanelen op ruim 2600 eengezinswoningen in Nederland. “Wij vragen geen huurverhoging in ruil voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarom werken huurders graag mee en kunnen wij meer vaart maken met dit project. Dat levert niet alleen milieuwinst op, bewoners besparen ook direct op hun energiekosten.” De sleutel tot succes? “Samenwerken met huurders”, aldus Wim Wensing, Chief Investment Officer bij Amvest.

Mensen in het hart raken

Amvest koos Sungevity, aanbieder van zonnepanelen, als partner, mede vanwege hun aandacht voor een klantgerichte benadering. Roebyem Anders, oprichter Sungevity: “Verduurzaming lukt pas écht als je mensen in het hart kunt raken. Dan krijg je mensen in beweging. Wij doen er alles aan om de overstap op zonnestroom zo leuk en laagdrempelig mogelijk te maken. Overstappen moet gewoon een feestje zijn!” Die aanpak was goed terug te zien zaterdag, waar veel buurtbewoners samenkwamen.

Van zon krijg je energie

Naast een gezellig kopje koffie met een ‘zonne-tompouce’, konden buurtbewoners ook met een hoogwerker omhoog, naar de zonnepanelen, waar ze uitleg kregen hoe de panelen werken en wat een gemiddeld systeem oplevert. Kinderen maakten op een speelse manier kennis met deze duurzame vorm van energie. Ze konden hun eigen huisje bouwen met mini-zonnepaneeltjes en propellers laten draaien met zonne-energie. Mohammed Avci, bewoner van een van de huizen waarop de zonnepanelen zijn geplaatst: “Ik ben blij dat ik zonnepanelen heb kunnen krijgen en ben dankbaar dat dit voor ons wordt verzorgd. Ik hoop dat ik er nog lang van kan blijven profiteren.”