Churchillpark

Leiden

ChurchillPark ligt uniek op een ‘eiland’ door water omzoomd op slechts één kilometer van het historische centrum van Leiden. Amvest ontwikkelde hier een nieuwe wijk. Met veel groen en speelplekken voor kinderen. Voor starters en doorstromers dé kans om betaalbaar binnenstedelijk te wonen.

Projectdetails

 • Stad

  Leiden

 • Locatie

  Haagwegkwartier

 • Programma

  155 woningen:

  • 78 eengezinswoningen
  • 3 appartementengebouwen met in totaal 77 appartementen

 • Periode

  2014 - 2018

 • Ontwikkelaar

  Amvest

 • Architecten

  Era Contour, Hans van der Heijden Architect

 • Website

  Huren in ChurchillPark

Betaalbaar binnenstedelijk wonen

Leiden is 155 woningen rijker in het ChurchillPark. Een nieuwe, groene wijk aan de rand van het centrum van Leiden. Als investeerder en ontwikkelaar heeft Amvest aan de wieg gestaan van ChurchillPark. Amvest Development realiseerde de woningen en 129 van de 155 woningen in de wijk zijn opgenomen in het het Amvest Residential Core Fund. Bij de oplevering van de tweede fase in juli 2018 zei Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) van Leiden: “Met ChurchillPark heeft Leiden er een mooie wijk met 155 woningen bij. Dit is een geweldige plek om te wonen – op steenworp afstand van het centrum, met veel groen en speelplekken voor kinderen. Een waardevolle toevoeging voor Leiden.” Leiden wil de komende jaren 8.500 extra woningen bouwen. ChurchillPark draagt daar aan bij en biedt starters en doorstromers een kans om betaalbaar binnenstedelijk te wonen.

ChurchillPark: stad én natuur

De eerste fase van gebiedsontwikkeling ChurchillPark bestond uit 56 eengezinswoningen (26 koop- en 30 huurwoningen) gebouwd door Era Contour. Eind 2014 startte Amvest met de ontwikkeling en doorliep in recordtempo zowel het ontwikkel- als bouwtraject. In september 2015 werden de eerste woningen al opgeleverd aan de bewoners.

In juli 2018 volgde de oplevering van de tweede fase met 99 woningen Het gaat om 77 appartementen in drie appartementsgebouwen en 22 eengezinswoningen. De architectuurstijl van deze woningen is modern met een Engels accent. De appartementen hebben alle een buitenruimte, parkeerplaats en berging. De eengezinswoningen hebben een tuin, 1 of 2 parkeerplaatsen en een berging. Het ontwerp is van Hans van der Heijden Architect uit Amsterdam. Bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten is de aannemer. Het grote centrale Vasalisplantsoen en het openbaar gebied wordt door de gemeente aangelegd en eind 2018 opgeleverd.