Amvest achter de schermen - Willem Heineke

14 november 2023

Willem is Ontwikkelingmanager bij Amvest. Hij is verantwoordelijk voor het project Gele Scheikunde in Delft. Tot een aantal jaar geleden werd er college gegeven in het auditorium in het Gele Scheikunde complex. In 2020 heeft TU Delft het complex verkocht aan KondorWessels Vastgoed en Amvest.

Een compleet nieuwe buurt tussen de binnenstad en de TU Delft campus met ca. 300 woningen voor een brede doelgroep en ruimte voor winkels, bedrijven en horeca. Een buurt waar de historische sfeer van het rijke faculteitsverleden wordt gecombineerd met eigentijdse architectuur in een intieme, groene omgeving. “Toen ik de kans kreeg om Ontwikkelingsmanager kon worden binnen Amvest, heb ik die met twee handen aangegrepen.”

Het kenmerkende geelkleurige scheikundecomplex van de TU Delft wordt de aankomende jaren door Amvest en KondorWessels Vastgoed herontwikkeld. Het bijna 3 hectare grote perceel kan hierdoor getransformeerd worden tot een nieuw stuk stad, waar oud- en nieuwbouw een karakteristiek geheel gaan vormen.

Meer weten over Willems werk als Ontwikkelingsmanager bij Gele Scheikunde? Bekijk dan onderstaande video.

Ook werken bij Amvest? Bekijk de vacatures hier.