“We kunnen hier even ontvluchten na een drukke dag”

5 juni 2024

Nina en Quinten wonen in het onlangs opgeleverde appartementengebouw The Bow, in de nieuwe stadswijk Aan het IJ in Amsterdam Noord. “Wonen in een ruim nieuwbouwappartement voelt heel comfortabel.”

“We waren al een tijdje op zoek naar een woning in Amsterdam, maar dat viel niet mee”, vertelt Nina. “We woonden eerst in de Pijp in een appartement van 30 m2. Gezellig, maar we hadden echt behoefte aan meer ruimte. Toen stuitten we op de huurappartementen van The Bow in Noord.”

Spiksplinternieuw

Nina en Quinten zijn de eerste bewoners van het appartement in The Bow. “We moesten nog een vloer leggen en alles schilderen, maar daardoor hebben we er wel onze eigen draai aan kunnen geven. Het appartement is ruim opgezet, dat is wel even wat anders dan we gewend waren in de Pijp! We kunnen gewoon vrij lopen zonder ergens tegenaan te botsen.”

“We hadden nog nooit in nieuwbouw gewoond, maar altijd in oude huizen waar alles lekt en gehorig is. Daardoor voelt het wonen in The Bow als heel luxe en comfortabel. Je hoort niks van de buren of de straat en het is lekker warm binnen. We kunnen hier echt even ontvluchten na een drukke dag”, vertelt Nina.

“Een van de andere voordelen van het appartement is dat er een ruim balkon op het zuiden is. Vanuit hier kijken we uit over de A’DAM Toren, die in de avond spectaculair verlicht is. We hebben al veel op het balkon gezeten, een heerlijke plek.”

Centrale plek

Het koppel was nog niet echt bekend in Amsterdam Noord. “Maar al snel kwamen we erachter dat het een hele centrale plek is. Je loopt in vijf minuten naar de pont, die je in een mum van tijd naar Amsterdam Centraal brengt. Het lijkt eigenlijk meer alsof je in het centrum woont dan in Noord. We vinden het heel leuk om in zo’n nieuwe buurt te wonen. Er wordt nog veel gebouwd, maar alles aan deze omgeving is upcoming. Er komt bijvoorbeeld een Odin vestiging in The Bow. Superfijn, dan hoeven wij niet meer naar het centrum voor onze biologische boodschappen.”

“Ik verbaas me over wat hier allemaal in de buurt is; Noord is echt groot en heeft veel te bieden. Zo gingen we laatst wandelen in het Vliegenbos, ik wist helemaal niet dat dat er was. Verder is het grote groene veld bij het EYE Filmmuseum een fijne plek om te chillen. Er staan picknicktafels en kinderen zijn er aan het spelen.”

Ultieme mix

“Het leuke van nieuwbouw is dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Iedereen verhuist tegelijk, dus je komt elkaar tegen. Er wonen veel jonge stellen van onze leeftijd in The Bow; binnenkort gaan we een wijntje drinken met onze buren. In Amsterdam is het niet zo vanzelfsprekend dat je contact hebt met je buren, maar ik vind het juist leuk”, vertelt Nina.

“We komen ook veel Van der Pekbuurt, die grenst aan Aan het IJ. Het is net zo dichtbij om naar de stad te gaan, maar dan kiezen we er toch voor om in Noord te blijven. We vinden het allebei leuk om nieuwe plekjes te ontdekken. Verder is het ook heel leuk dat Noord echt een gemixte omgeving wordt. In de Van der Pekbuurt wonen de rasechte Amsterdammers, in Aan het IJ wonen veel jonge stellen, maar je hebt ook sociale huur.”

Thuiskomen

“Na een drukke dag kunnen we hier echt even helemaal tot rust komen. Een nieuwbouwappartement gezellig maken is best een uitdaging, maar door het toevoegen van warme kleuren, gezellig sfeerlicht en veel hout in een retro stijl voelt ons appartement steeds meer als thuis.”